Pidetään huolta toisistamme joulun jälkeenkin!

Joulu nostaa meissä esiin yhteisöllisyyden tunteen. Avaamme kukkaron nyörit helpommin joulun aikaan eri keräyksille. Monet yksityishenkilöt ja yhdistykset mahdollistavat lahjoittamisen varainkeräyksiä järjestämällä. Ihmiset antavat aikaansa, seisovat patojen äärellä tai järjestävät ruoka- ja lahjakeräyksiä, joihin voi kuka tahansa tuoda osansa.  Tämä on tärkeää, sillä liian moni perhe voi vain unelmoida notkuvista ruokapöydistä ja lahjavuorista.

Kun omat lapseni olivat pieniä, yritin opettaa myös heille, että voimme antaa omastamme. Menimme kauppaan ja kuvittelimme lapset, joille ostamme leluja. Paketoimme ne yhdessä, keskustellen elämän erilaisista lähtökohdista. Paketteja sulkiessamme suljimme mukaan näkymättömiä siunauksen enkeleitä lahjan saajien elämään. Sitten veimme paketit keräyspisteeseen. On tärkeää, että siirrämme välittämisen kulttuuria seuraavalle sukupolvelle. Jokainen meistä aikuisena tekee sitten arjen omia valintoja sen mukaan, minkä kokee tärkeäksi.

Joulun jälkeen arki alkaa ja meidän on liian helppo unohtaa lähimmäisen ahdinko. Apua tarvitsevien hätä ei lopu jouluun. Meillä on onneksi järjestöjä, seurakuntia ja vapaaehtoisia, jotka tekevät työtä ympäri vuoden. On tärkeää, että näiden toimijoiden toimintamahdollisuudet kyetään turvaamaan. Yhteiskuntamme tarvitsee tällaisia toimijoita yksilöiden  ja perheiden tueksi täydentämään muita palveluja.

 

Pidetään huolta toisistamme joulun jälkeenkin!

Katja Rajala (kok.)

eduskuntavaaliehdokas

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s