Minäkin olen epäonnistunut

Yrittäjyys on aina hyppy tuntemattomaan ja sisältää mahdollisuuden onnistua, tai epäonnistua. Elämää ei voi elää varman päälle, kuten ei myöskään yrittämistä. Itse olen saanut kokea jo melko pitkän yrittäjähistorian aikana sekä onnistumista, että epäonnistumista. Mustien ajanjaksojen aikana olen ajatellut, että ei koskaan enää. Olen kuitenkin noussut tuhkasta, kerännyt voimavarojen rippeet, yrittänyt katsoa valoa kohti ja uskoa yrittämiseen. Se on kantanut lopulta hedelmää. Tänään olen nöyrin ja kiitollisin mielin, sillä tiedän, miten epäonnistuminen hankaloittaa elämää.

Jokaisen rehellisesti toimineen yrittäjän pitäisi voida aloittaa liiketoiminta uudelleen mahdollisimman nopeasti. Nykyisin lainsäädännössä konkurssin tehneitä yrittäjiä arvioidaan monesti liian negatiivisesti, eikä keskitytä kannustamaan yrittäjiä aloittamaan liiketoimintaa uudelleen. Edelleenkin etenkin viranomaisten asenteissa on paljon korjaamisen varaa. Se, että epäonnistut ei tee sinusta rikollista, tai vähä-älyistä typerystä. Muistetaan ihmisen kunnioitus epäonnistumisenkin äärellä ja etenkin juuri silloin.

Haluamme, että rehellinen yrittäjä pääsee myös konkurssin jälkeen nopeasti uuteen alkuun. Esimerkiksi viranomaisprosesseja tulee uudistaa niin, että konkurssi ei estä viranomaisrekistereihin pääsyä tai elinkeinoluvan saamista. Lainsäädäntöä tulee kehittää niin, että vanhan liiketoiminnan velat eivät saa estää uuden liiketoiminnan aloittamista. Erilaisia maksukyvyttömyystilanteita koskevia menettelyjä tulee kehittää edelleen yhä joustavammiksi. Rehellisesti toimineiden yrittäjien tulee voida palata liiketoiminnan pariin konkurssin jälkeen. Konkurssi ei saa estää uuden liiketoiminnan aloittamista. Lainsäädännöstä tulee poistaa esteitä liiketoiminnan uudelleenaloittamiseen.

Suomella ei ole varaa menettää yhtäkään yrittäjää. Annetaan ihmisille uusi mahdollisuus!

Katja Rajala (kok.)

eduskuntavaaliehdokas

Vaasa

www.katjarajala.fi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s