Katja

KATJA RAJALA (o.s Mäkipelkola)image

48 vuotta

Hallintotieteiden maisteri, sosiaali- ja terveysjohtaminen

Vaasan yliopiston alumni

yrittäjä, toimitusjohtaja

HHJ, Kauppakamari

kaksi aikuista lasta

Vaasa

Kokoomus

LUOTTAMUSTEHTÄVÄT

Vaasan Yrittäjät pj.

Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjät vpj.

Suomen Yrittäjien hallitus, varajäsen

Etelä-Pohjanmaan Kulttuurirahaston vpj.

Vaasan Yliopistoseuran vpj.

Pohjanmaan Syöpäyhdistyksen hallitus varajäsen

Vamian hyvinvointipalvelut neuvottelukunta pj.

Pohjanmaan Yrityskummit yrityskummi/mentori

Rotary, Vaasa Eteläinen, sihteeri

 

HARRASTUKSET

  • moottoripyöräily
  • kuntoilu
  • laskettelu
  • matkustelu
  • lukeminen
  • koiran kanssa ulkoilu
  • maantiepyöräily

 

Synnyin Kauhavalla, kasvoin Seinäjoella ja aikuisuuden arki on vierähtänyt Vaasassa jo 24 vuoden ajan. Olen yrittäjä, joka on monessa mukana. Löydän itseni useasti uusien asioiden ääreltä, sillä haluan oppia ihmisistä ja asioista. Uskon, että epäkohdat ratkeavat tekemällä, ei taivastelemalla. Lapsuudenkodistani olen saanut evästyksen, että töitä on tehtävä ja ihmisiä kunnioitettava, sillä jokaisella on arvonsa. Yrittäjyys onkin ollut minulle mahdollisuus saada asioita aikaan. Se ei ole ollut aina helppo tie, mutta on opettanut onnistumisesta ja epäonnistumisesta, tavoitteellisuudesta ja periksiantamattomuudesta.

Olen perustanut ja omistanut yksityisiä päiväkoteja ja tunnistan varhaiskasvatuksen haasteet. Viimeksi olen toiminut koulutusvientialan yrityksessämme, joka myy suomalaista varhaiskasvatusta maailmalle. Viime vuosina olen myös toiminut alueen yrittäjien edustajana. Olen halunnut vaikuttaa alueemme yritysten toimintaedellytyksiin ja palveluihin monipuolisen yhteistyön kautta.

Meillä on oltava yhteinen maali-alueemme elinvoimaisuuden vahvistaminen ja kuntalaisten palveluiden parantaminen kaikenikäiset ihmiset huomioon ottaen. Tarvitsemme maan, jossa nuoret uskaltavat perustaa perheen ja jossa ihminen voi ikääntyä arvokkaasti. Siksi meidän on saatava työllisyys kasvuun ja talous kestävälle perustalle.

Oppi kuuluu kaikille, ikään ja elämäntilanteeseen katsomatta. Meidän on huolehdittava, että laadukas varhaiskasvatus ja opetus ovat jatkossakin maamme ylpeydenaiheita. Elinikäistä oppimista tarvitaan, jotta ihmisten on mahdollista liikkua alalta toiselle työn perässä, ja jotta osaamisemme pysyy riittävän korkeatasoisena. Laatu ei kuitenkaan pysy pitämättä. Vaasan vientirannikon yritykset ovat vahvasti riippuvaisia oppilaitoksistamme. Niiden tiivis vuorovaikutus elinkeinoelämän kanssa turvaa tulevaisuuden työvoiman saantia.

Haluan olla rakentamassa yhteiskuntaa, jossa yritteliäisyys kantaa eteenpäin. Ihmiset luovat yhteiskunnan, siksi hyvän elämän eväisiin on panostettava.

-Katja Rajala