Kuka Katja?

KATJA RAJALA (o.s Mäkipelkola)image

49 vuotta

Hallintotieteiden maisteri, sosiaali- ja terveysjohtaminen

Vaasan yliopiston alumni

yrittäjä, toimitusjohtaja

HHJ, Kauppakamari

kaksi aikuista lasta ja yksi lapsenlapsi

Vaasa

Kokoomus

LUOTTAMUSTEHTÄVÄT

Vaasan Yrittäjät pj.

Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjät vpj.

Suomen Yrittäjien valtuusto, jäsen

Suomen Yrittäjien, elinkeinopolitiikan valiokunnan jäsen

Etelä-Pohjanmaan Kulttuurirahaston vpj.

Vaasan Yliopistoseuran vpj.

Pohjanmaan Syöpäyhdistyksen hallitus varajäsen

Vamian hyvinvointipalvelut neuvottelukunta pj.

Pohjanmaan Yrityskummit yrityskummi/mentori

Rotary, Vaasa Eteläinen, jäsen

Vaasan Suomalainen klubi, jäsen

Pohjanmaan Hallituspartnerit, jäsen

POHY hallitus, asiantuntija

HARRASTUKSET

  • moottoripyöräily
  • kuntoilu
  • laskettelu
  • matkustelu
  • lukeminen
  • koiran kanssa ulkoilu
  • maantiepyöräily

Synnyin Kauhavalla, kasvoin Seinäjoella ja aikuisuuden arki on vierähtänyt Vaasassa jo 26 vuoden ajan. Olen yrittäjä, joka on monessa mukana. Löydän itseni useasti uusien asioiden ääreltä, sillä haluan oppia ihmisistä ja asioista. Uskon, että epäkohdat ratkeavat tekemällä, ei taivastelemalla. Lapsuudenkodistani olen saanut evästyksen, että töitä on tehtävä ja ihmisiä kunnioitettava, sillä jokaisella on arvonsa. Yrittäjyys onkin ollut minulle mahdollisuus saada asioita aikaan. Se ei ole ollut aina helppo tie, mutta on opettanut onnistumisesta ja epäonnistumisesta, tavoitteellisuudesta ja periksiantamattomuudesta.

Olen perustanut ja omistanut yksityisiä päiväkoteja ja tunnistan varhaiskasvatuksen haasteet. Viimeksi olen toiminut koulutusvientialan yrityksessä, joka myy suomalaista varhaiskasvatusta maailmalle. Haluan jakaa kokemukseni ja osaamiseni yrittäjyydestä, johtamisesta ja eri sektoreiden välisestä yhteistyöstä laajempaan käyttöön, toimimalla nykyisin yrityskonsulttina. Minulta ilmestyykin kirja yrittäjyydestä syksyllä 2020.

Viime vuosina olen myös toiminut alueen yrittäjien edustajana. Olen halunnut vaikuttaa alueemme yritysten toimintaedellytyksiin ja palveluihin monipuolisen yhteistyön kautta. Meillä on oltava yhteinen maali-alueemme elinvoimaisuuden vahvistaminen ja kuntalaisten palveluiden parantaminen kaikenikäiset ihmiset huomioon ottaen. Tarvitsemme maan, jossa nuoret uskaltavat perustaa perheen ja jossa ihminen voi ikääntyä arvokkaasti. Siksi meidän on saatava työllisyys kasvuun ja talous kestävälle perustalle.

Oppi kuuluu kaikille, ikään ja elämäntilanteeseen katsomatta. Meidän on huolehdittava, että laadukas varhaiskasvatus ja opetus ovat jatkossakin maamme ylpeydenaiheita. Elinikäistä oppimista tarvitaan, jotta ihmisten on mahdollista liikkua alalta toiselle työn perässä, ja jotta osaamisemme pysyy riittävän korkeatasoisena. Laatu ei kuitenkaan pysy pitämättä. Vaasan vientirannikon yritykset ovat vahvasti riippuvaisia oppilaitoksistamme. Niiden tiivis vuorovaikutus elinkeinoelämän kanssa turvaa tulevaisuuden työvoiman saantia.

Haluan olla rakentamassa yhteiskuntaa, jossa yritteliäisyys kantaa eteenpäin. Ihmiset luovat yhteiskunnan, siksi hyvän elämän eväisiin on panostettava.

-Katja Rajala