Jätän hyvillä mielin Vaasan Yrittäjien puheenjohtajuuden

Syksyllä 2015 Vaasan Yrittäjien syyskokous teki historiaa, valitessaan minut yhdistyksen ensimmäiseksi naispuheenjohtajaksi. Tuolloin lupasin itselleni, että olen käytettävissä tehtävään enintään kuusi vuotta. Mihinkään tehtävään ei tulisi ”tehdä pesää”, vaan on osattava väistyä myös sivuun ja annettava tilaa uudelle, jotta toiminta etenee. Tämä päätös on pitänyt ja viime vuoden syyskokouksessa ilmoitin virallisesti, etten ole enää käytettävissä tämän vuoden jälkeen. 

On ollut antoisaa kehittää vuosien aikana yhdistyksen toimintaa yhdessä hallituksen ja toiminnanjohtajan kanssa.  Kaiken kaikkiaan olen ollut mukana yli kymmenen vuoden ajan yrittäjävaikuttajana eri rooleissa. Yrittäjien toiveet yhdistyksen järjestämiä tilaisuuksia kohtaan ovat osittain muuttuneet vuosien saatossa, mutta itse ydin, yrittäjien toimintaedellytyksiin vaikuttaminen Vaasassa, on korostunut entisestään. Sen eteen olemmekin tehneet tavoitteellisesti töitä ja saaneet tuloksia aikaan. Kuntabarometrin mukaan Vaasa on kirinyt toiseksi Suomen yrittäjäystävällisten kuntien suurten kaupunkien luokassa. Toivon mukaan uusi puheenjohtaja saa tästä vietyä Vaasan ykkössijalle. Vahva pohjatyö on tehty.

Jätän kuuden vuoden puheenjohtajuuden hyvillä mielin tämän vuoden loputtua. Uusi tulevan vuosikokouksen valitsema puheenjohtaja aloittaa vuoden 2022 alussa ja saa johdettavakseen yhdistyksen, jonka talous on vakaalla pohjalla, hallituspaikkoihin on halukkaita enemmän kuin on vapautuvia paikkoja, suhteet virkamiehiin, kuntapäättäjiin ja oppilaitoksiin ovat erinomaiset. Korona-aikakaan ei vaikuttanut jäsenkehitykseen niin negatiivisesti, mitä ensin pelkäsimme. Nyt näyttäisi valoa senkin suhteen, että pääsemme jälleen järjestämään oikeita tilaisuuksia, joissa yrittäjillä on mahdollisuus verkottumisiin ja kohtaamisiin. 

Kiitos luottamuksesta, että olen saanut toimia vaasalaisten yritysten äänitorvena näiden vuosien aikana. On ollut ilo ja kunnia hoitaa tätä tehtävää! Jatkan edelleen samalla asialla, mutta eri roolista käsin kaupunginvaltuutettuna ja kaupunginhallituksen jäsenenä. Työ myös Suomen Yrittäjien valtuustossa jatkuu. 

Katja Rajala

Vaasan Yrittäjien puheenjohtaja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s